Kampioen spelen voor Maarten

HLN 01.04.14 1

De voetballer van FC Schoonbroek staan op het punt hun belofte waar te maken: de titel pakken voor hun overleden ploegmakker Maarten Wens uit Schoonbroek. Maarten (28) stierf bijna een jaar geleden aan een hartinfarct. “Al het hele jaar zet iedereen zich extra hard in. Iedereen wil die titel pakken, als eerbetoon aan Maarten.” Voor de spelers en het bestuur van voetbalclub FC Schoonbroek is het een erg emotioneel geladen voetbalseizoen. In mei vorig jaar overleed speler Maarten Wens op amper 28-jarige leeftijd aan een hartinfarct. Al zijn ploegmaats beloofden op zijn avondwake plechtig dat ze speciaal voor hem de titel zouden pakken. Tijdens de laatste thuismatch van het seizoen daagden afgelopen zaterdag een driehonderd supporters op om hun ploeg naar die titel te schreeuwen.

”Maarten was net terug blessurevrij en was klaar om dit seizoen brokken te maken”, zegt Wilfried Wens, vader van Maarten, die zelf ook als supporter aanwezig was. “Hij was heel veel met voetbal bezig en speelde hier enorm graag. Je merkt al het hele seizoen dat iedereen er echt op gebrand is om die titel te pakken. Het zou een heel mooi eerbetoon zijn.”

Zaterdag is een groot spandoek ontvouwd met het opschrift ’You ‘ll never walk alone’ en ‘11’, het rugnummer van Maarten. De spelers dragen al langer een speciale badge op hun shirts met een karikatuur van Maarten. In de kantine hangen al het hele seizoen een foto en het shirt van Maarten als eerbetoon omhoog. “Hij was een hele toffe gast”, zegt Gert Wens, voorzitter van FC Schoonbroek en nonkel van Maarten. “Eén van onze beste spelers in de ploeg, maar vooral ook iemand die altijd goed gezind was. Iedereen had hem graag. Zijn overlijden, dat was een enorm drama. Daar is echt iedereen door geraakt. Ik heb ook nog steeds het gevoel dat hij hier aanwezig is. Net alsof hij hier nog elke moment kan binnenwandelen.”

HLN 01.04.14 2

Wilskracht

“Iedereen in de ploeg wil echt absoluut voor hem kampioen spelen”, vult Bert Wens aan, kapitein van de ploeg en broer van Maarten. “We zijn dit seizoen bijna altijd met meer volk op training en de inzet in de matchen ligt duidelijk een stuk hoger dan de voorbije jaren. Normaal gezien eindigen we altijd rond de zesde of zevende plaats. Maar dit jaar is helemaal anders. Als we bijvoorbeeld op achterstand komen, blijven we geloven in de overwinning. Al die extra inzet en wilskracht, dat is heel speciaal. Het mag nu echt niet meer mislopen.”

Uiteindelijk won FC Schoonbroek zaterdag de wedstrijd met 3-1. Omdat ook eerste achtervolger Hoekske Sport zaterdag zijn wedstrijd won, kan Schoonbroek de titel ten vroegste volgende zaterdag vieren. Als FC Schoonbroek volgend weekend beter doet dan concurrent Hoekske Sport, dan is de titel binnen. Anders wordt het wellicht wachten tot op de allerlaatste speeldag.

HLN 01.04.14 3

 

Volgende matchen

Datum za., 20. okt. 2018 Beginn 10:30
FCS Dames I
FCS Dames I
Zennester Hombeek
Zennester Hombeek
-:-

Datum za., 20. okt. 2018 Beginn 16:00
FCS III
FCS III
De Kroon
De Kroon
-:-

Datum za., 20. okt. 2018 Beginn 16:30
Donk
Donk
FCS I
FCS I
-:-

Datum zo., 21. okt. 2018 Beginn 09:30
Den Berg
Den Berg
FCS II
FCS II
-:-