FC Schoonbroek pakt titel voor overleden ploegmakker

HLN 16.04.2014

Voetbalclub FC Schoonbroek heeft zaterdag kampioen gespeeld in de eerste afdeling van het Kempische arbeidersvoetbal. Ze wonnen met 2-0 van de Molse Bosvlinders en pakten daardoor de titel die werd opgedragen aan hun overleden ploegmaat Maarten Wens (28). Na de wedstrijd vloeiden er dan ook enkele traantjes bij de voetballers en de supporters.

Zo’n 160 supporters van Schoonbroek gingen zaterdag mee naar Mol om de laatste match van hun ploeg bij te wonen. Het elftal van FC Schoonbroek verloor ploegmakker Maarten Wens vorig jaar plots aan een hartinfarct. Zijn voetbalvrienden zwoeren toen kampioen te spelen in naam van de twintiger. “En dat is nu gelukt”, lacht voorzitter en nonkel van Maarten, Gert Wens. “Wij zijn ongelooflijk blij dat we dit nog hebben waargemaakt voor onze overleden ploegmaat.”
Na de wedstrijd zongen de supporters van Schoonbroek een lied dat speciaal gecomponeerd was voor Maarten. Al bij de eerste tonen werden de aanwezigen erg emotioneel.

”Het was een erg ingetogen moment”, zei Gert Wens kort na de wedstrijd. “En nu gaan we een goed feestje bouwen in ons supporterscafé om onze titel te vieren. Daar hangt trouwens een grote affiche van Maarten aan de gevel.”

 

Volgende matchen

Datum za., 20. okt. 2018 Beginn 10:30
FCS Dames I
FCS Dames I
Zennester Hombeek
Zennester Hombeek
-:-

Datum za., 20. okt. 2018 Beginn 16:00
FCS III
FCS III
De Kroon
De Kroon
-:-

Datum za., 20. okt. 2018 Beginn 16:30
Donk
Donk
FCS I
FCS I
-:-

Datum zo., 21. okt. 2018 Beginn 09:30
Den Berg
Den Berg
FCS II
FCS II
-:-